Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Meer informatie.

Team van de Toekomst

Woensdag, 14 Oktober 2020
Niet loslaten, maar anders vasthouden…

Getriggerd door een titel die is aangedragen via de NVVB (De Nederlandse Vereniging Voor Burgerzaken) zat ik peinzend in mijn auto na te denken over deze term.

Terwijl de regen hard op mijn voorruit tikt, besef ik dat we naast de ecologische veranderingen ook te maken hebben met een volledige maatschappelijke en organisatorische verandering.

Tijdens een training gebruik ik teammodellen die zeker tien jaar of ouder zijn. Tien jaar geleden? Toen begon Al Gore voor het eerst met zijn klimaatwaarschuwing en duurzaamheid was nog een nauwelijks gebruikt begrip. We deinsden nog terug van 2 autobommen in het Verenigd Koninkrijk en in Amerika kwamen banken voor het eerst in de problemen, omdat mensen hun hypotheek niet konden afbetalen. De eerste iPhone werd uitgebracht en Facebook werd beschikbaar voor de rest van de wereld.

Dit waren de eerst signalen van een verandering die een enorme impact heeft op de wereld van nu! Duurzaamheid, veiligheid, toenemende vergrijzing, globalisering, steeds grotere toegankelijkheid van informatie, etc.

En wat is de impact hiervan op organisaties. Bewegen die mee? Anticiperen die op maatschappelijke ontwikkelingen? Teams van de toekomst is daar zo'n voorbeeld van. Vooral in de zorg heeft men dit begrip volledig omarmt en richt men zich op zelforganiserende teams. Vanwege het succes zie je dat het zich ook steeds meer verspreid naar andere sectoren.

Veel organisaties verleggen hun grenzen. De 24 uurseconomie in relatie tot kantoortijden, de mobiele telefoon in relatie tot aanwezigheid op de afdeling, de hiërarchie tussen leidinggevende en medewerker wordt anders beleefd en zelfs de relatie tussen de klant en een organisatie vervaagt (middels netwerken en de participatiemaatschappij). Tegelijkertijd beschikken we over zoveel (digitale) mogelijkheden dat dit een enorme impact heeft op teams. Informatie is altijd en overal beschikbaar en de wereld is hierdoor als het ware een buurtgemeenschap geworden.

Uiteraard blijven de bestaansredenen waarom we in een team werken bestaan. Naast organisatorische redenen zoals effectiviteit willen we als mens er ook gewoon bij horen en vooral bij “Het Team” horen. We blijven tenslotte sociale wezens die ook graag met andere mensen samenwerken. Alleen wat een oudere verwacht van een team is beduidend anders dan de jongere generatie. Andere drijfveren rondom werk en arbeidsvoorwaarden. Niet alleen een andere generatie maar ook zeker een andere mentaliteit.

Terwijl ik dit opschrijf speelt mijn oudste zoon met zijn vrienden. Nee, niet zoals vroeger, spelen…maar met een koptelefoon op in gesprek met zijn vrienden, op de Playstation. En ik laat het niet los…. maar hou anders vast door in gesprek te gaan met hem over zijn belevingswereld.

Tenslotte wil ook hij erbij horen….

LT
Blog
Donderdag, 5 November 2020Het Feest van de Beginnersgeest
Het feest van de beginnersgeest
Niki Terpstra had het volgende liedje in zijn hoofd op weg naar de winst in de Ronde van Vlaanderen 2018: "Ik bouwde op, ik bouwde op, ik bouwde op. Heel het bloed stond naar mijn kop. Het was de liefde, de liefde voor de koers." Het was niet echt genieten voor hem, want hij ...
Donderdag, 5 November 2020De gamingbril deel 2: indicatoren en targets
De gamingbril deel 2 indicatoren en targets
Scoreborden op kantoor “Als vakidioot bekijk ik de wereld door een gamingbril. Dat ontdekte ik onlangs toen een nieuwe collega mij vroeg om mijn gedachtegang te expliciteren. Irritante vraag. Maar oh zo leerzaam.” Om nog eens terug te komen op die gaming-bril. Ik zie overal ...
Donderdag, 29 Oktober 2020Bendable Brain
Bendable brain
“Associëren, fantaseren, connecties maken, vergroten, vertellen, verzinnen, maken, breien, overtuigen, scanderen, lachen, genieten, ontdekken, vrij, onbegrensd en magisch…. het brein dat elk kind heeft en elke bestuurder wenst.” Het brein dat elk kind heeft en elke leider ...
Donderdag, 29 Oktober 2020De gamingbril deel 1: spelregels
De gamingbril deel 1 spelregels
Spelen met regels Als vakidioot bekijk ik de wereld door een gamingbril. Dat ontdekte ik een tijd geleden toen een nieuwe collega mij vroeg om mijn gedachtegang te expliciteren. Irritante vraag. Maar oh zo leerzaam. Ik zie in elk organisatievraagstuk een spelontwerp, ik zie in ...
Woensdag, 14 Oktober 2020Muziek als ontwikkelinstrument
Muziek als ontwikkelinstrument
‘Er zit echt muziek in dat team’ ‘Deze strategie is te weinig afgestemd op de omgeving’ ‘Hier wordt harmonieus samengewerkt’ Je hoeft geen conservatorium gedaan te hebben, om de muzikale metaforen in deze uitspraken te ontdekken. Metaforen die ik graag gebruik, omdat ...
Woensdag, 14 Oktober 2020Pijn leidt tot Resultaat
Pijn leidt tot resultaat
Ontwikkelen is niet altijd makkelijk. Ontwikkelen doet zelfs een beetje pijn. Veranderen ook. Je wordt immers uitgedaagd uit je comfortzone te stappen. Een paar jaar geleden besloot ik dat het tijd werd mijn eigen gemakscirkel te verlaten. Elke maand iets dikker worden moest ...
Net een beetje anders....
DINGDONG.DESIGN