Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Meer informatie.

Pijn leidt tot Resultaat

Woensdag, 14 Oktober 2020
Ontwikkelen is niet altijd makkelijk. Ontwikkelen doet zelfs een beetje pijn. Veranderen ook.

Je wordt immers uitgedaagd uit je comfortzone te stappen. Een paar jaar geleden besloot ik dat het tijd werd mijn eigen gemakscirkel te verlaten.

Elke maand iets dikker worden moest stoppen. En daarmee ook het broodje kroket tijdens de lunch. Een gezonder leven had ik besloten.

In mijn geval niet meer snoepen en starten met hardlopen. Afscheid nemen van het oude en starten met iets nieuws doet pijn. Eigenlijk willen we helemaal niet veranderen.

Niets zo makkelijks als ’s avonds thuiskomen, het avondeten naar binnen schuiven, jezelf op de bank leggen en naar de tv staren. Met iets lekkers erbij. Want dat is gezellig.

Toch begonnen. 5 km werd 10 km. 10 km werd 10 Engelse Mile (= 16,4 km). Uiteindelijk de halve marathon. Zo klinkt het kort en makkelijk. Echter maanden zijn er over heen gegaan.

Die tijd was niet makkelijk; wind, regen, hagel en ook sneeuw. Elke keer omkleden, hardloopschoenen aan en over de drempel stappen vereiste discipline. Zelfdiscipline in mijn geval.

Jezelf pijn doen om juist die dingen te doen die niet leuk zijn. Mijn definitie van zelfdiscipline.

Met resultaat. Ik voel mij veel fitter; zowel fysiek als mentaal.

Het succes van elk ontwikkeltraject of veranderproces hangt in belangrijke mate af van zelfdiscipline. Binnen de organisatie en binnen jezelf.

Gaat het om die succesvolle fusie. Transformatie naar zelforganisatie. Ontwikkelen van leiderschap. Groei in effectiviteit. Of meer persoonlijk: niet meer drinken, stoppen met roken of afvallen. Durf jezelf pijn te doen.

Ga voor resultaat. Fysieke en mentale weerbaarheid betekent fitheid. Van zowel jezelf als jouw organisatie.

Wees eisend en stimuleer anderen en jezelf. Dan staan we de volgende keer samen aan de start. Of nog liever; samen bij de finish.

Andrew
Blog
Donderdag, 5 November 2020Het Feest van de Beginnersgeest
Het feest van de beginnersgeest
Niki Terpstra had het volgende liedje in zijn hoofd op weg naar de winst in de Ronde van Vlaanderen 2018: "Ik bouwde op, ik bouwde op, ik bouwde op. Heel het bloed stond naar mijn kop. Het was de liefde, de liefde voor de koers." Het was niet echt genieten voor hem, want hij ...
Donderdag, 5 November 2020De gamingbril deel 2: indicatoren en targets
De gamingbril deel 2 indicatoren en targets
Scoreborden op kantoor “Als vakidioot bekijk ik de wereld door een gamingbril. Dat ontdekte ik onlangs toen een nieuwe collega mij vroeg om mijn gedachtegang te expliciteren. Irritante vraag. Maar oh zo leerzaam.” Om nog eens terug te komen op die gaming-bril. Ik zie overal ...
Donderdag, 29 Oktober 2020Bendable Brain
Bendable brain
“Associëren, fantaseren, connecties maken, vergroten, vertellen, verzinnen, maken, breien, overtuigen, scanderen, lachen, genieten, ontdekken, vrij, onbegrensd en magisch…. het brein dat elk kind heeft en elke bestuurder wenst.” Het brein dat elk kind heeft en elke leider ...
Donderdag, 29 Oktober 2020De gamingbril deel 1: spelregels
De gamingbril deel 1 spelregels
Spelen met regels Als vakidioot bekijk ik de wereld door een gamingbril. Dat ontdekte ik een tijd geleden toen een nieuwe collega mij vroeg om mijn gedachtegang te expliciteren. Irritante vraag. Maar oh zo leerzaam. Ik zie in elk organisatievraagstuk een spelontwerp, ik zie in ...
Woensdag, 14 Oktober 2020Team van de Toekomst
Team van de toekomst
Niet loslaten, maar anders vasthouden… Getriggerd door een titel die is aangedragen via de NVVB (De Nederlandse Vereniging Voor Burgerzaken) zat ik peinzend in mijn auto na te denken over deze term. Terwijl de regen hard op mijn voorruit tikt, besef ik dat we naast de ...
Woensdag, 14 Oktober 2020Muziek als ontwikkelinstrument
Muziek als ontwikkelinstrument
‘Er zit echt muziek in dat team’ ‘Deze strategie is te weinig afgestemd op de omgeving’ ‘Hier wordt harmonieus samengewerkt’ Je hoeft geen conservatorium gedaan te hebben, om de muzikale metaforen in deze uitspraken te ontdekken. Metaforen die ik graag gebruik, omdat ...
Net een beetje anders....
DINGDONG.DESIGN