Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Meer informatie.

Loopbaan Coaching

Diensten » Persoon

Mobiliteit is een actueel thema. Krimp vanwege bezuinigingen, een aantrekkende economie en de naderende “grote uitstroom” bieden kansen voor individuele medewerkers. Naast een reëel zelfinzicht en een scherp beeld op de gewenst rollen en werkvelden wordt in de begeleiding met concrete stappen gewerkt aan een nieuw lonkend perspectief.

HRD Loopbaancoaching kan worden ingezet bij vraagstukken op het gebied van werk, scholing en carrière. Deze vraagstukken hebben veelal betrekking op professionele en persoonlijke ontwikkeling. Het doel van onze loopbaancoaching is ondersteuning te bieden bij het sturen en richting geven aan de eigen loopbaan. De begeleiding vindt plaats op basis individuele gesprekken tussen jou en onze ervaren loopbaancoaches. Loopbaancoaching is er op gericht (nieuwe) inzichten te verkrijgen en deze vervolgens om te zetten naar concrete actie. Onze werkwijze is concreet en resultaatgericht. We creëren beweging en sturen op resultaat.

In onze aanpak doorlopen we een aantal stappen die we vooraf fine tunen afhankelijk van aanvangssituatie, coachvraag en context waarin de coachee zich bevindt. Grofweg zijn de volgende stappen te onderscheiden:

Stap 1 : Context, intake & bewustzijn
Allereerst verkennen we in de intakefase het arbeidsverleden, de huidige werksituatie en de aanleiding tot een loopbaanvraag. Het is van belang dat jijzelf een heldere analyse hebt waar je nu staat zodat je ook niet langer achterom maar vooral vooruit kan kijken. De coachvraag wordt geformuleerd en afspraken worden gemaakt over het te volgen traject. Vaak is een stuk reflectie en het prikkelen van bewustzijn op zijn plaats om vooral je eigen aandeel en je eigen regie weer te herkennen en de onderliggende loopbaanvraag.

Stap 2 : Zelfinzicht & kwaliteiten
We staan gericht stil bij je persoonsprofiel. Aan de hand van je werkervaring, eventueel testmateriaal en / of inzet van de Birkman-methode creëren we een beeld van jouw kwaliteiten en wat jij belangrijk vindt aan een professionele werkomgeving. Op basis daarvan kom jij zelf tot een concrete profielschets die je ook kan gebruiken voor je eigen social media kanalen.

Stap 3 : Gewenste rollen & passende domeinen
Gegeven je kwaliteiten, je interesses, je eerdere ervaring en je ambities wat zijn dan de professionele rollen die jij aantrekkelijk vindt en die bij je passen. We zoeken heel bewust niet naar functies maar naar roltyperingen. Daarnaast verkennen we de verschillende werkvelden of branches waar jij werkzaam zou willen zijn. Op die manier komen we tot een afgebakend arbeidsmarktprofiel zodat we van daaruit gericht kunnen kijken wat bij je huidige werkgever mogelijk is of welke perspectieven de arbeidsmarkt.

Stap 4 : Loopbaanvaardigheden
Als je weet wat wilt en weet wat je kan dan kunnen we nu gericht werken aan jouw vaardigheden en mogelijkheden om dit ook in je werk te realiseren. Afhankelijk van de context en je coachvraag kijken we wat de stappen zijn die je vanuit de huidige functie kunt zetten. Het activeren van je eigen netwerk staat centraal. Hoe ga je hiermee om? Hoe profileer jij je zelf? Hoe gebruik je social media? En hoe steek jij je sollicitatieproces in? Kortom antwoorden zoeken om zelf in beweging te komen.

Stap 5 : Jobcoaching

Wat past dat komt vanzelf! Je ziet aantrekkelijke kansen voorbij komen maar je moet ze wel pakken. We werken gericht aan je gespreksvaardigheden en beïnvloedend vermogen om voor jouw interessante functies, projecten of carrière kansen ook daadwerkelijk te benutten. Gericht met elkaar aan de slag om jouw droomjob binnen bereik te krijgen en daar ook het optimale uit te halen.

Bij loopbaancoaching is elke persoon uniek, elke coachvraag uniek en elk coachingtraject uniek. Het coachingtraject is daarom maatwerk. HRD Professionals heeft voor iedere vraag een passend antwoord. We gaan graag met jou, je leidinggevende of je HR-afdeling in gesprek om te kijken wat aansluit.
Gerelateerde artikelen
Dinsdag, 1 Mei 2018Pijn leidt tot Resultaat
Pijn leidt tot resultaat
Ontwikkelen is niet altijd makkelijk. Ontwikkelen doet zelfs een beetje pijn. Veranderen ook. Je wordt immers uitgedaagd uit je comfortzone te stappen. Een paar jaar geleden besloot ik dat het tijd werd mijn eigen gemakscirkel te verlaten. Elke maand iets dikker worden moest ...
Zondag, 22 April 2018Het Feest van de Beginnersgeest
Het feest van de beginnersgeest
Niki Terpstra had het volgende liedje in zijn hoofd op weg naar de winst in de Ronde van Vlaanderen 2018: "Ik bouwde op, ik bouwde op, ik bouwde op. Heel het bloed stond naar mijn kop. Het was de liefde, de liefde voor de koers." Het was niet echt genieten voor hem, want hij ...
Donderdag, 1 Februari 2018You're worth the trust
Youre worth the trust
Dus… Ok. Ik huur je in. Ik betaal je een groot bedrag en jij levert waarvoor ik je betaal. Deal! Laten we ‘t samen voorbereiden. We? oh, ok. Ik maak dan speciaal voor jou een opzet, zodat je begrijpt wat ik bedoel. Ja fijn. Dan kan ik je feedback geven op jouw stuk. Feedback? ...
MADE BY NONKA.NL