Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Meer informatie.

Personal Coaching

Diensten » Persoon

Zit je vast qua persoonlijke ontwikkeling of heb je een steuntje in de rug nodig om een aantal zaken weer scherp en in beweging te krijgen dan is een persoonlijk coachingstraject op z’n plaats. Samen met jouw leidinggevende bepalen we de coachingsdoelen en werken we in een gelijkwaardige relatie toe naar het verstevigen van bewustzijn, grip en zelf oplossend vermogen.

Persoonlijke ontwikkeling heeft voor een belangrijk deel te maken met gedragsherkenning om daar vervolgens van te leren en waar nodig gedrag aan te passen. Effectieve coaching vraagt om het maken van verbinding, tussen coach en gecoachte, maar vooral ook met jezelf. HRD Professionals is gespecialiseerd in het coachen van mensen in hun zakelijke context. Ons doel is je een spiegel voor te houden, jezelf te leren (er)kennen en vensters te openen om toe te werken naar nog meer persoonlijk succes in de toekomst.

Binnen coaching worden over het algemeen twee routes onderscheiden. Functiegerichte en mensgerichte coaching. Wij zijn van mening dat de mensgerichte vorm uiteindelijk ook voor de functionele context de beste perspectieven biedt. Samen met jou bepalen we de te volgen route.

Als onderlegger voor een coachingstraject maken wij vaak gebruik van de Birkman-methode. Dit is geen verplicht onderdeel, maar onze ervaring leert dat het veel bijdraagt aan het resultaat van het coachingstraject. Daarom raden wij de inzet van het instrument standaard aan. De Birkman-methode is een betrouwbare manier om inzicht te krijgen in individuele werkstijlen, interesses, voorkeursgedrag en stressoren. Het is een krachtig hulpmiddel voor coaching. De Birkman-methode geeft de gebruiker een concreet beeld van wat de gedragsuitingen en de behoeftes zijn in stresssituaties. Wat is het reactiepatroon op dit soort intensieve prikkels en op welke wijze kunnen mensen en hun omgeving er op constructieve wijze mee omgaan. Dit zijn belangrijke gespreksonderwerpen tijdens de coaching.

Een coachingstraject bij HRD Professionals is altijd maatwerk. Tijdens de eerste ontmoeting bepalen we samen de coachingsvraag en de doelen die jij wilt realiseren. Daarnaast maken we afspraken over ons werkcontract en de verbinding van het coachingstraject naar je eigen leidinggevende. We koppelen vervolgens je coachingsvraag en – doelen aan de uitkomsten van de Birkman-methode. Dan gaan we gericht aan de slag in een aantal sessies (meestal rond de vijf) waarin we praten en doen combineren. De kernwaarden die we inzetten bij alle gesprekken zijn; transparantie, gedoseerde confrontatie, eerlijkheid, passie en resultaatgerichtheid. De opbrengst voor jou: persoonlijke groei!

Bel of mail ons gerust voor nadere informatie.
Gerelateerde artikelen
Dinsdag, 1 Mei 2018Pijn leidt tot Resultaat
Pijn leidt tot resultaat
Ontwikkelen is niet altijd makkelijk. Ontwikkelen doet zelfs een beetje pijn. Veranderen ook. Je wordt immers uitgedaagd uit je comfortzone te stappen. Een paar jaar geleden besloot ik dat het tijd werd mijn eigen gemakscirkel te verlaten. Elke maand iets dikker worden moest ...
Zondag, 22 April 2018Het Feest van de Beginnersgeest
Het feest van de beginnersgeest
Niki Terpstra had het volgende liedje in zijn hoofd op weg naar de winst in de Ronde van Vlaanderen 2018: "Ik bouwde op, ik bouwde op, ik bouwde op. Heel het bloed stond naar mijn kop. Het was de liefde, de liefde voor de koers." Het was niet echt genieten voor hem, want hij ...
Donderdag, 1 Februari 2018You're worth the trust
Youre worth the trust
Dus… Ok. Ik huur je in. Ik betaal je een groot bedrag en jij levert waarvoor ik je betaal. Deal! Laten we ‘t samen voorbereiden. We? oh, ok. Ik maak dan speciaal voor jou een opzet, zodat je begrijpt wat ik bedoel. Ja fijn. Dan kan ik je feedback geven op jouw stuk. Feedback? ...
MADE BY NONKA.NL