Performance Coaching

Is het effect dat u oproept anders dan gewenst of zetten ratio, zenuwen en verwachtingen uw authenticiteit onder druk. Dan is performance coaching een gerichte stap om hier verandering in te brengen. Werk aan uw uitstraling, overtuigingskracht en effectieve beïnvloeding.

De Methode
Inhoud wordt ondersteund door intonatie en non verbale communicatie. Deze laatste twee aspecten kunnen stimulerend of afbrekend zijn voor de inhoud. De ontvanger kijkt / luistert eerst naar non verbaal, dan naar intonatie en dan hoort hij de inhoud pas. Vanuit dit gegeven is het belangrijk je eigen authenticiteit te bewaren en van daaruit je grenzen te verkennen en de ondersteuning van intonatie en non verbaal gedrag op te zoeken. Er staan een aantal vaardigheden centraal in deze Performance Coaching:

  • Presentatie – Wat neem jij mee om de beleving van de ander te beïnvloeden? En wie is die ander?
  • Aanwezig zijn – De vaardigheid om in het moment te zijn en flexibel te kunnen acteren op het onverwachte.
  • Contact maken – vaardigheid om relaties op te bouwen m.b.v. empathie en behoud van eigen authenticiteit.
  • Expressie – vaardigheid om gevoelens en emoties te uiten m.b.v. expressie (woorden, stem, lijf, gezicht) om een boodschap over te brengen.
  • Zelfkennis – vaardigheid om jezelf te durven zijn, authentiek te zijn en te reflecteren op beslissingen en acties.

Wij maken daarbij gebruik van het boek: Leadership Presence – Belle Linda Halpern and Kathy Lubar.

Coaching reeks
Aan het einde van de reeks heb jij geleerd je authenticiteit te benutten en jezelf in je kracht te zetten. HRD Professionals biedt hiervoor onderstaand programma aan.

Birkman Assessment – optioneel
We kunnen de coachings reeks starten met een Birkman assessment. Hiermee wordt jouw zichtbare gedrag, onderliggende behoeften en je stressgedrag snel zichtbaar. Daardoor kunnen we gericht aan het werk en dat maakt de coaching efficiënter. Deze Birkman wordt teruggekoppeld in een twee uur durend gesprek.

Mindset
Daarna volgen er in een korte tijdsperiode twee coachingsessies van twee uur. In de eerste sessie zullen we werken aan je mindset. Wat wil je met de groep? Hoe wil je dat aanpakken qua inhoud, vorm en beeld. Wat voor ‘art-director’ wil je zijn? Welke sfeer wil je creëren? Waar wil je op sturen? etcetera. Met behulp van brainstorm technieken en begeleide fantasie werken we aan jouw beeld van het traject.

Jij als instrument
In de volgende stap zullen we met name werken aan jou in je rol als art-director. Hierin gaan we aan de slag met je performance. Hoe kom je in het ‘hier-en-nu’. Hoe kom je over? Hoe klink je? Hoe zet je jouw krachten en onhebbelijkheden op een constructieve manier in, en dergelijke zaken meer.

Jouw performance
In het moment zijn en daar je eigen authenticiteit in zoeken en bewaken is de kern van een excellente performance. Met elkaar werken we aan je houding, je uitstraling en het optimaal gebruik maken van lichaam en expressie zodat je in impact en beïnvloeding groeit. Behalve in de veilige omgeving van de coaching zal de coach ook een aantal observatiemomenten in jouw praktijk gebruiken voor reflectie, feedback en experimenteren.

Afhankelijk van de voortgang en je eigen beroepspraktijk bouwen we de begeleiding langzaam maar zeker af. Vaak is gerichte coaching op een voorkomende presentatie, lezing of performance voldoende om je eigen scherpte weer op te zoeken en te behouden.

Wil ook jij je impact vergroten, neem dan contact op met HRD Professionals of rechtstreeks met onze performance coach: Pia Naber. Zij is graag bereid er eens rustig met je over door te praten.
« Terug naar overzicht
MADE BY NONKA.NL