CultuurShow: Op waarde gestuurd

"Op waarde gestuurd" is een cabaret voorstelling in opdracht van SNN en wordt gebruikt als weerspiegeling van de door hen geformuleerde waarden en normen. De Show is in totaliteit onderdeel van het totale organisatie ontwikkelings programma.

Recensie - Pia Naber
EENDAGSVLIEG – REGIE: MIRJAM VELDHUIZEN VAN ZANTEN

"Pia Naber pakt het publiek vanaf het eerste moment in. Dat doet ze als een volleerd cabaretière door het publiek eerst maar eens de opdracht te geven om allemaal te gaan staan. Wat dat verder met het stuk te maken heeft blijft onduidelijk maar daarmee is de toon gezet. Wij hangen aan haar lippen.
Haar Eendagsvlieg (een monoloog gemaakt in één dag, tussen negen uur ’s ochtends en vier uur ’s middags) is gebaseerd op het boek Dit kan niet waar zijn van Joris Luyendijk over zijn tijd in de Londense city tussen de bankiers. Ze speelt een ijdele vrouw wiens werk het is om mensen te ontslaan, dat ze dat met zeer veel plezier doet, en ze vertelt ons welke tactieken ze daarvoor gebruikt. Dat doet ze zoals gezegd op bijzonder komische wijze. Dit is lach of ik schiet theater. Maar de beste scène is die waarin ze niets zegt en met haar fysiek op schokkerige wijze laat zien dat ze geen enkele scrupule heeft."

« Terug naar overzicht
MADE BY NONKA.NL